Contents

Wat is mijn auto waard bij inruil

Een vraag die veel mensen hebben voor ze naar de autodealer gaan voor het inruilen van hun auto. “Wat is mijn auto waard bij inruil”

De inruilwaarde kan per dealer of garage erg verschillen. Maar waar komt dit verschil vandaan?

ik-wil-mijn-auto-verkopen

Inkoopprijs, inruilprijs of verkoopprijs.

Inruilprijs, inkoopprijs of verkoopprijs. Wat is eigenlijk het verschil? Graag leggen wij jou uit wat het veschil is en waar jij rekening mee moet houden wanneer je een prijs opvraagd.

Inkoopprijs

Eigenlijk zegt het woordt het al. Bij een inkoopprijs staat er niks anders tegenover dan het verkopen van jouw auto aan de dealer of garage.

Ga jij bijvoorbeeld een leaseauto rijden en wil jij je eigen auto verkopen. Dan krijg je een lagere prijs dan wanneer jij de auto inruilt.

De reden hiervan is, dat niet jij de nieuwe auto koopt. Maar de leasemaatschappij. Hierdoor krijgt de leasemaatschappij het voordeel wat normaal gesproken in jouw inruilprijs verwerkt wordt.

Een dealer of garage moet bij het inkopen van jouw auto rekening houden met de volgende factoren:

  • Een gezonde marge
  • Klaarmaak kosten
  • Garantiekosten
  • Afschrijving ( de tijd dat de auto niet verkocht wordt)

Daarom kan je wanneer jij van je auto af moet zonder wat terug te kopen, beter een prijs opvragen bij een opkoper die hem direct weer doorzet. zij houden rekening met kleinere marges. Waardoor je vaak een hogere inkoopprijs krijgt.

Inruilprijs

We praten over een inruilprijs wanneer je ook werkelijk zelf een auto terug koopt. Wanneer jij op die nieuwe of gebruikte auto jouw auto inruilt.

Wanneer de nieuwe auto en je huidige auto op één offerte zijn verwerkt spreek je over een inruilprijs. Deze prijs is vaak een stuk interessanter dan een inruilprijs. Omdat de inruilprijs verhoogd kan worden met marges of speciale inruilacties.

Inruilprijzen kunnen per merk verschillen. Omdat de winstmarges en acties per automerk verschillen.

Bij de ene dealer krijg je extra korting en een wat lagere inruil. Bij de andere dealer geen korting en een hogere inruil.

Staar je dus niet dood op de inruil maar kijk of het totaalplaatje klopt. Om te checken welke dealer het beste voorstel doet, kan je het best de inruilprijs en de korting die je krijgt bij elkaar op tellen. Waar je het meeste voordeel kan halen.

auto-verkopen

Verkoopprijs

De verkoopprijs is de prijs die gevraagd word bij het verkopen van je auto. Wanneer je de beste deal wil maken. Is de beste manier om je auto zelf te verkopen aan een particulier en daarnaast een flinke korting te bedingen bij de koop van je nieuwe of gebruikte auto.

Lees hier hoe jij de beste verkoopadvertentie maakt.

Wil jij een goede verkoopprijs krijgen bij de verkoop van jouw auto. Zorg dan dat je een perfecte advertentie maakt. Zodat je het verschil maakt tussen al die andere advertentie’s.