Auto verkopen op internet

Wellicht wil jij overstappen op private lease of een andere auto kopen en wil je daarom je auto verkopen op internet. Gelukkig zijn daar zijn genoeg manieren voor. Maar welke manieren passen het beste bij jou en hoe maak jij het verschil tussen de grote hoeveelheid concurrentie. Om jou te helpen bij een snelle en soepele verkoop van je auto, hebben wij 7 manieren op een rij gezet.

auto-verkopen-op-facebook

1.Auto verkopen op Facebook

Facebook is een sociaal platvorm wat iedereen inmiddels wel kent. Je kunt er je gedachtes delen, foto’s delen, je bij groepen aansluiten enzovoort. Voor het verkopen van je auto op internet gaan we ons eerst bij een aantal groepen aansluiten. Er zijn namelijk een tal van groepen die speciaal ingericht zijn om een advertentie te plaatsen. Het mooie van Facebook is dat het volledig gratis is.

Wel is het zo dat er elke dag zoveel mensen een advertentie plaatsen, dat je wel het verschil moet maken om op te vallen. Zorg er daarom voor dat je advertentie perfect is.

Wil je weten hoe jij een perfecte advertentie maakt. Lees dan deze blog die jou van a tot z uitlegt hoe je dit kan realiseren.

2. Auto verkopen via internet inkopers

Een zeer betrouwbare en snelle manier is om je auto te verkopen via een inkopers. Wat deze website’s doen is het volgende.

Jij vraagt door middel van je kenteken, kilometerstand en een omschrijving van jouw auto een bieding op. Bij sommige websites moet je ook nog wat foto’s insturen. Met deze informatie gaan zij jouw auto verkopen.

Doordat deze inkopers zoveel connecties hebben in de autowereld, hebben ze vaak al binnen 24 uur een goede bieding op jouw auto. Zelf houden ze hier een klein bedrag tussen, zodat zij zelf ook kunnen bestaan.

Via deze manier krijg je vaak iets minder voor jouw auto, maar heb je wel je auto snel en zonder gezeur verkocht. Houd wel rekening bij het omschrijven van de auto dat je een juiste omschrijving maakt. Houd dus niks achter en omschrijf indien van toepassing de schade’s, rokerslucht en technische mankementen ook goed. Zo heb je achteraf geen gezeur.

auto-verkopen-op-marktplaats

3. Auto verkopen op marktplaats

Bijna iedereen kent marktplaats wel. Een online verkoopplatform waarop je alles kan verkopen van los en vast zit. Sommige mensen maken er hun handel van, anderen verkopen af en toe iets wat ze niet meer gebruiken.

Voordeel: het voordeel van marktplaats is dat je bij marktplaats de verkoopprijs voor jouw auto kan krijgen. Er zit verder niemand tussen die nog wat geld aan jouw auto wil verdienen. Het is dus puur afhankelijk van je eigen verkooptalent of jij een goede prijs voor jouw auto krijgt.

Nadeel: Het nadeel van marktplaats is dat aan een auto advertentie kosten verbonden zijn. Zorg daarom goed dat je een goede advertentie maakt. Daarmee verdien je de advertentie kosten makkelijk terug.

Denk dus niet ik schiet wat foto”s in de regen en zet er een leuke korte tekst bij, dan ben ik er vanaf. Maar maak een complete en nette advertentie, voeg goede foto’s toe, maak een overzichtelijke en duidelijke tekst met de staat van de auto en bekijk goed voor welke prijs de concurrentie de auto aanbiedt.

auto-verkopen-via-instagram

4. Auto verkopen op instagram

Instagram wordt steeds bekender en wordt veel gebruikt in de jongere generatie. Maar ook ouderen beginnen er steeds meer gebruik van te maken. Heb jij veel volgers? Dan is Instagram een mooi hulpmiddel voor je auto verkopen op internet. Zorg wel dat je een mooie advertentie achter de hand hebt die je door kan sturen als iemand interesse toont. Aangezien je lang niet alle informatie in een post kan zetten.

Maak eerste een advertentie via marktplaats, zorg dat je daar prachtige foto’s op hebt staan, zodat je deze foto’s kunt gebruiken om te delen op Instagram met een korte omschrijving. Toont er iemand interesse, dan kan je hem de link van de originele advertentie doorsturen.

5. Auto verkopen op internet via een video

Tegenwoordig word er veel gevlogd. Bekende vloggers verdienen miljoenen euro’s met het delen van hun dagelijkse bezigheden. Maar ook jij kunt leuk geld verdienen door je auto te verkopen via een vlog.

Je auto verkopen via een vlog is leuk te combineren met een facebook advertentie. Maak een vlog zoals onderstaande, Laat het lekker luchtig, zodat het leuk is om naar te kijken. Benoem de pluspunten en wellicht op een leuke manier de minpunten van de auto.

Leuk voorbeeld in onderstaande filmpje:

Uiteraard kun je zoals in het filmpje door linken naar de marktplaatsadvertentie, maar om sneller te verkopen is het goed om de video in meerdere Facebook groepen te delen.

6. auto verkopen op internet forums

Een methode die niet veel gebruikt wordt is het verkopen via internet forums. Wel kan dit een effectieve manier zijn om je auto snel te verkopen.

Je kunt je aanmelden op een forum die gericht is op jouw type auto. Omdat hier veel liefhebbers zijn, zit er wellicht iemand tussen die jij met een prachtige advertentie kan overtuigen.

Wel zijn de mensen op een forum vaak erg kritisch, daarom is het slim om je goed voor te bereiden voor je een advertentie op het forum plaatst.

auto-verkopen-via-mail

7. auto verkopen via mail

Wat je eventueel ook zou kunnen doen. Is een lijst maken van autobedrijven die jij kan aanschrijven. Heb jij een jonge auto met weinig kilometers? Dan is het goed om een lijst te maken met dealer bedrijven die het merk verkopen waar jij mee rijdt.

Voorbeeld: Je wil jouw auto verkopen, een Volkswagen Polo met 78000km. op de kilometerteller. Je gaat google en typt Volkswagen dealer, vaak komen er meerdere website’s van verschillende Volkswagen dealers tevoorschijn. Selecteer er een aantal en schrijf de mail adressen op. Gebruik onderstaande mail om een taxatie op te vragen, pas de :

Goedemiddag heer/mevrouw,

Graag zou ik mijn ”Volkswagen Polo” verkopen. Daarom stuur ik u deze mail waarin ik een omschrijving geef van mijn Volkswagen polo. Alle opties en accessoires heb ik benoemd en alle gebreken zijn gemeld. 

Graag hoor ik of u aan de hand van deze informatie een bieding wil doen op mijn ”Volkswagen Polo”. 

Met vriendelijke groet, 

Voeg minimaal onderstaande informatie toe aan de mail.

  • Kenteken
  • kilometerstand
  • fabrieksopties
  • acccessoires
  • minimaal 6 foto’s (linksvoor, linksachter, rechtsvoor, rechtsachter, kilometerteller met draaiende motor, dashboard)
  • Extra foto’s (foto’s interieur, eventuele schades, onderhoudsboekje}
  • Voeg een omschrijving toe van de staat van de auto, denk aan banden, technische gebreken en schadeverleden)

Wil jij je auto verkopen op internet, of heb jij je auto verkocht met een van deze 7 manieren. Laat het ons weten in een reactie. Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!