Contents

Sneeuwkettingen voor de wintersport of een dakkoffer

Sneeuwkettingen voor uw nieuwe auto kopen?

Ga jij een nieuwe auto kopen of heb je al een nieuwe auto gekocht? Dan is de kans groot dat je op deze site terecht bent gekomen voor wat informatie over inruilen of verkopen van uw auto. Of is alles al geregeld en heeft u alleen nog wat kleine accessoires nodig. Wellicht bent u een van die vele Nederlanders die in de winter lekker op wintersport gaat. Één verplichting die u heeft wanneer u met de auto op wintersport gaat zijn winterbanden. Maar het is ook verplicht om een set sneeuwkettingen mee te nemen. Veel mensen zijn hier niet van op de hoogte. Maar wanneer u in bijv. Duitsland of Oostenrijk langs een blauw bord met sneeuwkettingen erop rijd. Bent u verplicht ze bij u te hebben en te gebruiken bij winterse omstandigheden.

 

Boete voor het niet gebruiken van Winterbanden

In Oostenrijk zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden tussen 1 november en 15 april. Er staan boetes tot €5000,- op het niet gebruiken van winterbanden, daarnaast kunt u aansprakelijk gesteld worden bij ongelukken. De kans bestaat dat uw verzekering niet- of minder uitbetaald omdat u niet de juiste voorbereidingen heeft getroffen.

Extra informatie over sneeuwkettingen

sneeuwkettingen zijn verplicht na een blauw bord met een sneeuwketting erop. De kettingen moeten gemonteerd worden op de aangedreven wielen. De maximum snelheid met sneeuwkettingen is 50 kilometer per uur. Na een blauw bord met eensneeuwketting erop met een diagonale rode streep mogen de kettingen weer verwijderd worden.

Aangezien we momenteel alweer naar de winterperiode toe gaan hebben wij onderstaand een handige link bijgevoegd waarmee u op uw type auto uw bijbehorende sneeuwkettingen kan vinden. Alles in een overzichtelijke website.

Hieronder vind u de link naar www.sneeuwkettingen.nl Hier kunt u gemakkelijk en snel uw sneeuwkettingen bestellen. Ook voor dakkoffers en andere handige extra’s kunt u bij sneeuwkettingen.nl terecht.