Auto verkopen via internet

Wil jij jouw auto verkopen via internet. Dan zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden. Maar de snelste en makkelijkste manier is om wat biedingen op te vragen via verschillende autoverkoopsites.

Via deze site’s hoef jij alleen een aantal gegevens in te vullen en soms moet je nog wat foto’s van jouw auto toevoegen. Wanneer je dat hebt gedaan kan krijg jij vaak binnen een dag al een bieding op je auto. Voor dit bedrag kan je de auto makkelijk en snel verkopen.

Auto makkelijk en snel verkopen.

Wanneer jij je auto via marktplaats of autoscout gaat verkopen. Wil dat niet zeggend dat je snel een koper voor jouw auto vindt.

Meestal ben je verplicht wat geld te betalen voor het adverteren van je auto. Terwijl er genoeg mogelijkheden zijn om je auto gratis te verkopen.

Wanneer jij je auto makkelijk en snel wil verkopen kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een inkoopdienst. Zij gaan aan de hand van de ingestuurde gegevens bepalen wat ze voor je auto kunnen bieden. Meestal moet je hier wat gegevens voor insturen. Meestal gaat het om onderstaande gegevens:

 • kenteken
 • Kilometerstand
 • Staat van het interieur
 • Staat van het Exterieur
 • Technische staat
 • Marge of btw auto
 • Hoe is de auto onderhouden / onderhoudsboekje
 • Gegevens: Naam, adres, telefoon, email

Marge of BTW-auto

Bij het opvragen van een bieding wordt vaak gevraagd of de auto een Marge of BTW auto is. In het kort leggen wij uit wat het verschil is tussen een marge of btw-auto.

BTW auto: Op het moment dat de auto nieuw bij de dealer staat moet nog bepaald worden of het een btw of margeauto word.

Word de auto op naam van een bedrijf geregistreerd. Dan word het een btw auto. Het bedrijf kan de btw als voorbelasting aftrekken.

Word de auto door verkocht aan een bedrijf. Dan blijft het een btw auto. Word de auto verkocht een een particulier. Dan word het automatisch een margeauto.

Marge auto: Wanneer de auto eenmaal op naam van een particulier staat, word het een margeauto. U kunt hier dan geen btw auto meer van maken.

 

Auto verkopen via internet, doe het eerlijk

Ga jij je auto verkopen via internet. Zorg dan dat je eerlijk zaken doet. Laat geen belangrijke informatie achter. Is de auto technisch niet in orde. Vermeld dit dan netjes aan de koper.

Zitten er schades op de auto? Wellicht brandgaatjes in de bekleding of rooklucht in de auto. Dan ziet de koper dit niet op de foto. Vermeld dit wel netjes bij de beschrijving. Zodat je zeker weet dat je achteraf geen discussie hebt.

auto-verkopen-via-internet

Hogere bieding door goede foto’s

Goede foto’s zijn essentieel bij het verkopen van jouw auto via internet. Ga maar bij jezelf na. Wanneer jij op zoek bent naar een nieuw product, bijvoorbeeld een auto, een tafel of een televisie. Dan bekijk je eerst de foto’s goed.

Wanneer de foto’s er goed uit zien ga je pas verder kijken. Zie jij een product waar belabberde foto’s van zijn gemaakt. Dan zoek je al gouw weer verder naar wat anders.

Daarom is het van belang om goede strakke foto’s te maken. Hou bij het maken van de foto’s rekening met de volgende dingen:

 • Zorg voor een mooie locatie met rustige achtergrond
 • Zorg dat de auto van binnen en buiten schoon is.
 • Zorg voor een goede camera.
 • Maak genoeg veel foto’s (Minimaal 4 van de buitenkant en 4 van de binnenkant)
 • Zorg dat de opties van de auto goed zichtbaar zijn op de foto.
 • Maak een goede foto van het dashboard. Zo zijn de meeste opties goed zichtbaar.Auto-verkopen-via-internet

Wil jij je auto snel en makkelijk verkopen?

Wil jij je auto snel en makkelijk verkopen via internet. Begin dan met onze tips en vraag een aantal biedingen op. Dan is de kans groot dat jij binnen een dag je auto voor een goede prijs verkoopt!

 

Categorieën: Auto verkopen