autoverkoper, topverkoper, sneller verkopen

Hoe word ik een goede autoverkoper?

Verkopen is een erg goede manier om veel geld te verdienen. Een goede verkoper word je natuurlijk niet zomaar. Natuurlijk schuilt er meer achter een goede verkoper dan een paar verkooptrucjes. Maar wanneer jij deze blog hebt doorgelezen en de tips en tricks gaat toepassen in de toekomst. Ga jij gegarandeerd meer resultaat boeken in het verkopen van auto’s of andere artikelen. Natuurlijk zijn wij van Besteinruilprijs gericht op autoverkoop. Maar wanneer jij een goede autoverkoper bent. Kun je dit ook toepassing op alle andere producten en diensten. Zelfs bij het solliciteren naar een nieuwe baan zijn deze tips uitstekend om toe te passen. Uiteindelijk ”verkoop” jij bij een sollicitatie jou kwaliteiten.

 

Verkopen is luisteren!

Er zijn een aantal basistips bij het verkopen waar jij hoe dan ook rekening mee moet houden. Een van de belangrijkste basistips waar jij op moet letten als autoverkoper is luisteren! Veel beginnende autoverkopers denken dat ze een enorme lading aan informatie over de koper moeten uitstorten om het product te verkopen. Dit is echt NOT DONE! Uiteraard kan je wel een aantal belangrijke punten over jou product benoemen. Maar het gaat er niet om wat jij vind. Jij moet erachter komen wat de klant vind.

 

5 basistips voor een ultiem verkoopgesprek!

 1. Tip 1 Creëer een klik. Een klik creëren met de klant is erg belangrijk. Wanneer jij je product wil verkopen, moet je eerst jezelf verkopen. Zodat de klant graag naar je luistert. Zelfs als je klant je product toch al wil kopen scheelt een goede klik je zeker geld in de onderhandeling.
 2. Tip 2 Luisteren. Bij verkopen gaat het niet om wat jij vindt, maar bij verkopen gaat het om wat de klant vindt. Jij als autoverkoper moet er achter zien te komen wat de klant vindt. Stel open vragen zodat de klant gaat praten. Luister goed wat de klant jou te vertellen heeft en vraag hierop door. Open vragen zijn vragen waar je niet met ja of nee op kan antwoorden. Bonus tip: Gebruik in je vragen Welke, wie, wat, waar en waarom. Voorbeeld: Waarom bent u naar een andere auto op zoek? Waar gaat u hem voor gebruiken. Wat vind u belangrijk als u een nieuwe auto koopt. Luister goed naar de antwoorden en laat de klant weten welke voordelen jouw’n auto heeft die de wensen vervullen die hij net aangegeven heeft.
 3. Tip 3 in de ogen aankijken. Recht aankijken wekt vertrouwen. Daarnaast zie je of de klant positief of negatief reageert op jou verhaal. Hierop kan jij weer anticiperen.
 4. Tip 4 wees altijd eerlijk. Iedereen kent het spreekwoord wel: Eerlijkheid duurt het langst. Dat is bij verkopen ook het geval. Veel autoverkopers schrikken van een vraag waar ze het antwoord niet op weten en geven een fout antwoord of liegen. Weet je het antwoord niet, Geef dan gewoon aan dat je het momenteel het antwoord niet weet, maar dat je het graag even uit zoekt.
 5. Tip 5 Doe wat je zegt en zeg wat je doet! Kom je afspraken na. Beloof geen dingen die je niet waar kan maken!

 

Open vragen stellen!

Open vragen stellen is een van de belangrijkste dingen in een verkoopgesprek. Door open vragen te stellen krijg jij veel informatie die jij nodig hebt om laten de deal te sluiten. Zoals ook al in de bonus tip uitgelegd word, zijn open vragen, vragen die je niet met ja of nee beantwoorden kan. Vragen die jij begint met hoe, Welke, wie, wat, waarom, wanneer zijn open vragen en zijn perfect voor een verkoopgesprek. Onderstaand een aantal voorbeelden die jij als autoverkoper kan gebruiken.

 • Waarom ben je op zoek naar een andere auto?
 • Waar ga jij de auto voor gebruiken?
 • Wat vind je belangrijk bij de aanschaf van een nieuwe auto.
 • Welke opties vind jij belangrijk.
 • Hoeveel ga jij jou auto gebruiken.
 • Hoe kunnen wij tot elkaar komen.
 • Wat moet ik doen om tot een deal te komen.

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer varianten die jij kunt gebruiken om belangrijke informatie te krijgen. Wanneer jij genoeg informatie hebt kun je de deal sluiten. Een mooie manier om dat te doen is vragen stellen in trechtervorm.

 

Deal sluiten, Trechtervorm!

Een deal sluiten door vragen te stellen in trechtervorm is een mooie manier om een deal te sluiten. Dit is alleen mogelijk wanneer jij een goede inventarisatie gedaan hebt door open vragen te stellen. Als jij precies weet wat de klant wil kan jij beginnen met closen. Dit doe je door de dingen die jouw klant belangrijk vind te laten bevestigen. Je koppelt de dingen die de klant belangrijk vindt met jouw product. Omdat jij weet wat de klant belangrijk vind door de open vragen die jij hebt gesteld, krijg je op elke vraag die je stelt een JA als antwoord. Waardoor de klant in een ja modus komt. Zou de klant ook makkelijk ja antwoorden als jij vraagt om de order.

 

Auto verkopen via facebook

Wil jij jouw nieuw geleerde verkoopskills toepassen. Maak dan een perfecte advertentie via onze facebookpagina. Deze facebookpagina is speciaal ingericht om perfecte advertentie’s op te plaatsen. Om zo’n hoog mogelijk rendement uit jouw verkoop te halen.

Snel verkopen zonder gedoe!

Heb jij het idee dat het verkopen toch niet wat voor jou is en wil jij je auto wel snel verkopen. Ga dan naar de homepagina van besteinruilprijs.nl en vraag gratis en vrijblijvend een bieding op. Is de bieding goed genoeg. Dan heb jij binnen 24 uur je auto verkocht!