Wat is mijn auto waard bij inruil?

Wat is mijn auto waard bij inruil? Wanneer jij je dat afvraagt ben je vast opzoek naar een nieuwe of gebruikte auto. Soms is het dan makkelijker om je auto in te ruilen. Aangezien je anders zelf aan de slag moet om je auto te verkopen. Bij besteinruilprijs.nl leggen we graag uit waar de inruilwaarde op gebaseerd is.

Wat is mijn auto waard bij inruil op een nieuwe auto?

Wanneer jij je auto gaat inruilen op een nieuwe auto, zijn er meerdere factoren die meespelen bij het bepalen van jouw inruilprijs.

Uiteraard word er gekeken naar de kilometerstand, bouwjaar, staat van het in-en exterieur, opties en accessoires. Maar bij een nieuwe auto zijn er nog meer dingen die invloed hebben op de inruilprijs. Zo speelt de marge op een nieuwe auto ook nog een rol. Bij elk merk worden er verschillende marges gehanteerd. Daarom kan de inruilprijs bij elke merkdealer variëren.

Daarnaast zijn er vaak acties waarbij extra inruilbonussen worden weggegeven. Deze inruilbonussen kunnen variëren van een paar honderd euro tot een paar duizend euro. Het is dus goed om wat voorwerk te doen voor jij je auto gaat inruilen.

Wat moet ik onderzoeken en voorbereiden?

  • Selecteer een aantal voorkeursmerken
  • Bekijk per merk via de website of er een inruilbonus van toepassing is.
  • Bekijk op internet voor welke prijzen vergelijkbare auto’s dan uw inruilauto worden aangeboden.
  • Hou rekening met 20% onder die prijs. Alles daar boven is vaak afhankelelijk van een onderhandeling. (tot een bepaalde hoogte)
  • informeer de verkoper goed. Lees hier waarom.

Wat is mijn auto waard bij inruil op een gebruikte auto?

Bij een gebruikte auto, ook wel occasion genoemd, wordt er geen rekening gehouden met extra inruilbonussen. Hier word alleen de markt bekeken. Internet speelt hierin een grote rol. Bij het inruilen van uw auto word gekeken voor welk bedrag uw auto straks weer verkocht kan gaan worden. Tegenwoordig word dat bepaald door het internet.

Iedere particulier die een auto wil kopen oriënteert uren lang op het internet. Voor er naar een autobedrijf gegaan wordt. Op het moment dat er gezocht word naar een specifieke auto, kan dit op het internet erg  gemakkelijk door een selectie te maken op Merk, Model  kilometerstand, bouwjaar enzovoort.

Omdat particulieren dit gebruiken om te selecteren. Word er bij inruil ook gekeken voor welke prijs vergelijkbare auto’s te koop staan. Uiteraard moet uw auto straks in datzelfde rijtje komen te staan en het liefst bovenaan. (dus goedkoper dan de rest) Aangezien 90% selecteert op prijs van laag naar hoog.

Een autobedrijf moet daarnaast rekenen met een bepaalde winstmarge. Uw inruilprijs zou daarom lager uitkomen dan de verkoopprijs op het internet. Hoeveel lager dit gaat worden is afhankelijk van uw onderhandelingstechniek.

Alternatief voor inruilen van uw auto

Wanneer u de beste deal wil maken is het goed om uw auto zelf te verkopen. Wanneer u niks inruilt kan u vaak nog onderhandelen over de verkoopprijs. Als u hier een mooie korting uit haalt en daarnaast uw auto voor een goede prijs verkoopt. Heb je dubbele winst. Het is dus zeker een goed idee om hier wat tijd in te investeren.

Mijn auto snel verkopen.

Wanneer je niet te veel tijd wil stoppen in het zelf verkopen van uw auto. Zijn er goede alternatieven om toch snel een prijs op te vragen. Veel van deze alternatieven worden besproken in onze blog auto verkopen binnen een dag.

Wil jij snel nu een bieding opvragen. Dan kan dat gemakkelijk en snel via onderstaande link.

Wat is mijn auto waard bij inruil

Heeft u wat gehad aan onze blog ”Wat is mijn auto waard bij inruil?” Deel dit dan ook met familie of vrienden die op zoek zijn naar een andere auto? Wellicht kan jij ze met deze informatie helpen aan de beste deal!