Auto online verkopen

Wil jij je auto online verkopen. Het liefst vandaag nog? Let dan op dat je dit goed aanpakt. Met de juiste tips kan jij het verschil maken en meer voor je auto krijgen.

Een auto verkopen kan eerlijk gezegt iedereen. Maar kan iedereen zijn auto goed verkopen? Dat is de vraag die jij jezelf moet stellen. Pak ik het goed aan of laat ik geld liggen..

Maak het verschil en verkoop jouw auto zoals je hem zelf zou kopen.

Simpel gezegt, maar doet ook iedereen dat. Je auto op en top presenteren. Precies zoals jij je auto ook aan wil treffen als je op zoek bent naar een nieuwe bolide.

Voorbeeld:

Situatie 1: je hebt een auto gezien op internet en gaat naar een dealer om de auto te bekijken. Bij aankomst is de auto van binnen en buiten smerig en er brand en het motorstoringslampje brand.

Situatie 2: Je komt aan bij de dealer, de verkoper heeft de auto voor de ingang klaar gezet. De auto is fris van binnen en straalt van buiten.

Iedereen zou bij de eerste situatie een raar gevoel krijgen. Wellicht wil je hem nog wel, maar er moet zeker iets van de prijs af..

Zo’n situatie moet je dus altijd ziet te voorkomen. Zowel als jij je in het echt verkoopt of dat je de auto online gaat verkopen.  

 

 

 

 

 

 

 

Auto online verkopen met juiste presentatie.

Net als in het echt moet bij je auto online verkopen de presentatie 100% kloppen. Zorg dat jouw auto perfect word omschreven en zorg dat bij de foto’s de auto volledig schoon is.

auto-online-verkopen

Bonus tips:

We geven jouw een aantal tips die essentieel zijn om je auto snel te verkopen voor een goede prijs.

  • Was of poets de auto voor je hem fotografeerd.
  • Heb je hem gewassen? Maak dan de auto droog voor je foto’s maakt.
  • Zoek een rustige omgeving om foto’s te maken
  • Maak minimaal 6 foto’s van de buitenkant
  • Maak foto’s van alle opties en extra’s die jouw auto heeft.
  • Maak jij een foto van bijv. het navigatiescherm. Zorg dat de datum niet in beeld staat. Mensen gaan enorm afdingen als ze kunnen zien dat de auto al wat langer te koop staat.

Auto online verkopen?Waarom een uitgebreide fotoreportage?

Wanneer jij je auto online gaat verkopen is intenet jouw showroom. Klanten kijken grotendeels naar de foto’s. Wanneer de klant alles uit de foto’s kan halen zonder de advertentie te lezen is dat vertrouwd omdat hij het ziet. Hij zou dus sneller interesse tonen in jouw auto dan een auto waarvan hij niet zeker weet of de airco er nou wel of niet op zit. Omdat hij het op de foto niet kan zien.

Waarom foto’s van opties en accessoires.

Om jouw geïnteresseerde klant er zeker van te laten zijn dat alle opties die hij zoekt op zijn nieuwe auto zitten. Zou hij de foto’s goed gaan bekijken. Wanneer hij ziet dat alles aanwezig is, is hij sneller bereid om te bellen of mailen voor een afspraak.

Mogelijkheden voor je auto online verkopen.

Er zijn een hoop websites waarop jij je auto kan presenteren. maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om je auto online te verkopen. We geven een paar voorbeelden zodat jij kan kiezen wat het best bij je past:

  1. websites als Marktplaats, autoscout, autotrack.
  2. Facebook marketplace
  3. Via inkoopservice (makkelijk en snel)
  4. Mail een dealer of handelaar.

Wil jij snel resultaat en de beste prijs voor jouw auto, dan is de beste manier om alle 4 de opties te proberen. Zo kun je vergelijken en de auto verkopen aan de hoogste bieder!